Huismeester
Deze is 4 ochtenden in de week aanwezig voor diverse taken, waaronder het algemene toezicht op het gebouw, kleine onderhoudswerkzaamheden, een deel van het tuinonderhoud, het afvoeren van afval naar de containers, het onderhouden van de verlichting en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimten. Daarnaast kan hij incidenteel worden ingeschakeld voor het verrichten van kleine huishoudelijke werkzaamheden bij de bewoners. Verder is hij het aanspreekpunt voor de diverse leveranciers en diensten die in het gebouw een taak hebben te verrichten.

Gezondheidszorg
Behalve de woonappartementen bevinden zich in het gebouw een tandartsenpraktijk en een multidisciplinair gezondheidscentrum met de volgende disciplines: osteopathie, fysiotherapie, podotherapie, sportmassage, vitaliteits- en reïntegratiecoaching. Buiten de praktijkuren kunnen bewoners gratis gebruik maken van de aanwezige fitnessapparatuur.

Overige faciliteiten
Er bevindt zich op de eerste verdieping een bestuurskamer, waarin het bestuur van de Vereniging van Eigenaars (VvE) vergadert. Tevens vinden hier regelmatig borrels plaats. Vanuit deze kamer is er een toegang tot het gemeenschappelijk balkon, waar op zonnige dagen, al dan niet onder de parasol, regelmatig bewoners te vinden zijn met een glas wijn.

Het trappenhuis heeft een prima akoestiek. Hier vinden soms muziekoptredens of andere optredens plaats.

Bergingen
Deze bevinden zich alle op de begane grond en zijn toegankelijk vanuit de hal.

Garages
Op de binnenplaats bevindt zich een aantal parkeerplaatsen die het eigendom zijn van een aantal bewoners. Daarnaast is er een overdekte garage onder de nieuwbouw waarvan de plaatsen eveneens in het bezit zijn van een aantal bewoners van het complex. De eigenaars van deze laatste groep zijn verenigd in een aparte Vereniging van Eigenaars. Van tijd tot tijd komen er parkeerplaatsen voor verkoop of huur beschikbaar. In alle gevallen is het eigendomsrecht van een parkeerplaats gekoppeld aan het eigendom van een appartement in het St. Elisabeths Gasthuis.

Servicekosten
Deze bedragen nu ca. € 295,- per maand. Hieruit betalen we het groot en klein onderhoud van het gebouw en de diverse voorzieningen op basis van een lange-termijn planning, de energiekosten van de gemeenschappelijke ruimten, de kosten van glazenwasser, lift-onderhoud, onderhoud van de automatische deuren, jaarlijks onderhoud van de individuele cv’s, de kosten van de opstalverzekering, de kosten van de huismeester en de tuinman.

VvE St. Elisabeths Gasthuis, St. Elisabethshof 73a, 6812 AV Arnhem

© 2023 Elisabeths Gasthuis